Page 1 of 1

Pea soup or in Dutch (Snert)

Posted: Dec 28th, '20, 00:46
by Edwin
Dutch: Recept voor Snert.

1) Haal een snertpakket bij een whatever supermarkt.
2) Pak het snertpakket uit.
3) Was groenten en kruiden voor gebruik.
4) Was de spliterwten onder koud stromend water (je kunt ze eventueel een uurtje laten weken).
5) Doe in een grote kookpan 1,25 liter water, de spekblokjes en de spliterwten en breng samen met het bouillonblokje en de laurierblaadjes aan de kook.
6) Schep het schuim eraf en laat ca. 30 minuten afgedekt met de deksel op de pan heel zachtjes koken.
7) Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1cm. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes van 1cm.
8) Was de prei en snijd in halve dunne ringen. Maak de ui schoon en snipper deze in stukken van 1cm.
9) Voeg alle groenten toe aan de soep en laat deze nog 25 minuten zachtjes koken (wel af en toe roeren).
10) Pureren die handel met een staafmixer.
11) Snijd de rookworst in plakjes en snijd de blaadjes van de bladselderij in reepjes. Voeg toe aan de soep en laat nog 1 minuut meekoken.
12) Voeg eventueel peper en/of kruiden naar smaak toe. Verwijder de laurierblaadjes serveer de soep.
13) Het verdient aanbeveling om de soep 1 dag van te voren te maken en dan de volgende dag te serveren.
14) Eet smakelijk! :P